Tarih: 14.06.2016 11:35

ERTUĞRULGAZİ ESNAFINA TAVSİYE

Facebook Twitter Linked-in

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SANAYİ YAZ SEZONUNDA ESKİYE NAZARAN YAVAŞLADI

Sanayinin Ramazan´a alışmaya başladığını belirten İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Yaz sezonu mobilyacılar için çok hızlı geçer fakat değişen şartlar, tatil sektörünün hızlanması ve bütün kesimlere yayılmasıyla birlikte 6 ile 9´uncu aylar arası eskiye nazaran yavaş geçmeye başladı. İnsanlar rezervasyon yaptırıp bu 3 ay içerisinde kendilerini dinlenmeye çekiyorlar. 9´uncu aydan sonra hızlanan sektörümüz fuarlarla güzel geçer, 3 ay rölantiye girer. Eskiden bu 3 ay gece gündüz mesai yapıp çalışırdık. O yıllarda iş vardı, yaz sezonu hızlı olurdu. Sektörümüz yılın 12 ayına yayıldı, ihracat kışa doğru artmaya başladı. Tatil Türkiye´de sisteme oturdu ve bu 3 ay bizde durgun geçmeye başladı? dedi.

?ERTUĞRULGAZİ MOBİLYA ÇARŞISI?

Bursa yolu üzerinde yapılan Mobilya AVM´lerin İnegöl´e değer kattığını belirten Ayhan, ?İnegöl´de 2 binin üzerine mobilya üreticimiz var. Bunlar da mobilya avm´lerden faydalanmak istediler. Mobiliyum´un ardından yeni yeni mobilya avm´ler oluşmaya başladı. Yol boyunda 500´ün üzerinde teşhir mağazalarımız oluşuyor. Bunları yaparken reklam bütçesi yapmazsak, İnegöl´e müşteri çekmezsek, gelen müşteri hepimize yeter dersek kaybederiz. Yurtiçi ve yurtdışından daha fazla müşteri getirmemiz gerekir. Mobilya AVM´lerin yönetimleri ciddi bir reklam bütçesi oluşturmazlarsa, İnegöl olarak kaybederiz. 500 tane mağaza yol boyunda, 150 tane Ertuğrulgazi´de, 50 tane de Osmanbey´de, oldu sana 700. Eskiden bin tane müşteri geliyorsa artık 10 bin tane müşteri gelmesi gerekir. Bunun için de İnegöl´ü komple tanıtan CD´ler, kataloglar, broşürler, reklamlar yapılması gerekir. Hem toptancıyı, hem perakendeciyi, hem de yurtdışı alıcıları İnegöl´e getirmemiz lazım. Bundan önceki yıllarda Osmanbey Caddesi kuyumcular çarşısı gibiydi. Orada yer almak bir tarafa dükkân devirleri bile dükkân fiyatınaydı. O kadar yüksek rakamlara yer değiştirilirdi fakat şuan depo, imalathane olmaya başladı. İleride bu acıyı tekrar çekmemek için Ertuğrulgazi Caddesi´nin kendi içinde cadde yönetimi oluşturması gerekir. Birkaç yıldır bunu dile getiriyorum ve oradaki görüştüğüm mobilyacılara da bunu belirtiyorum. Muhatap bulamıyoruz. Toplantı yapacağımız zamanlarda her seferinde farklı bir arkadaş gelmekte. Bu, işlerin yürümemesine sebep oluyor. Kaymakamlık, Mobilyacılar Odası, Belediye orada bir güzellik yapacağı zaman muhatap alacağı kişiyi bilirse daha iyi olur. Ertuğrulgazi Mobilyacılar Çarşısı diye bir çarşı oluşturup bunun reklamlarını yapabilirler. Herkes bundan sonra bulunduğu AVM´lerin tanıtımı için çalışacaktır. Buna ciddi bütçeler gerekir. Bu bütçeleri toplamak da yönetimlere düşer. Yönetimi olmayan yerlerde sıkıntılar oluşur. Acizane tavsiyem, böyle bir oluşuma gidilmesi yönündedir? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —