HEDEFE KİLİTLENMELİYİZ

HEDEFE KİLİTLENMELİYİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye´de yaşayan 77 milyon insanın ?Büyük Türkiye´ hedefine kilitlenerek, üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, yönetim kurulu üyeleri ve  AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte  Haberyorum Gazetesi´ni ziyaret etti.

Gazetemiz Genel Müdürü Ümit Karaş ile Genel Yayın Müdürü Şerif Gürbaş ve Reklam Ve Pazarlama Müdürü Osman Gürbaş tarafından ağırlanan Şahin, gazete çalışanlarının basın bayramını kutlayarak çiçek takdim etti.

DEMOKRASİNİN 4. ERKİ; BASIN

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Demokrasinin gereği olsa da, bir ticari müessese işlevi görüyorsunuz. Çalışanlarının geçiminden tutun masrafların çıkmasına kadar helal kazanmanızı temenni ediyoruz. Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı. Özellikle İnegöl´ümüzde sürekli yayın yapan gazetelerimizi ve gazetecilerimizi Basın Bayramlarını kutlamak anısına ziyaret ederek çiçek takdim ediyoruz. Demokrasilerin 3 tane erki vardır. Yasama, yürütme ve yargı. Yasama, parlamento. 7 Haziran´da nasıl ki aziz milletimiz sandığa giderek iradesini ortaya koydu, yeni bir parlamento teşekkül ettirdi, yasama organını seçmiş oldu. Türkiye´de parlamenter rejim olduğu için bu yasama organının içerisinden bir de hükümet çıkacak. Hükümet de 2. demokrasi erkidir. 3. demokrasi erki de bütün dengeleri sağlayan, adalet mekanizmasının işleticisi yargı organlarıdır. Bunların yüksek yargı, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, mahkemeler gibi yargı organları var. Gelişmiş toplumlarda,demokrasisi zenginleşmiş, demokratik olarak kurumsal anlamda müesseselerini oturtturmuş, hukuk mizanlarını yerleştirmiş batı toplumları.4. erk de yargıdan sonra basın, medya organıdır. Yasama, yürütme, yargı ve son olarak medya. Bu anlamda ilçemizde faaliyet gösteren Haber Yorum Gazetesi 6. senesini bitirdi, 7. seneye girdi. 7. yaşınızda ilçemizin kalkınmasına, ilçe insanımızın bilgilendirilmesine, İnegöl aidiyetinin zenginleşmesine, doğru haberler ile zamanında ve kararlı bir şekilde katkı koyduğunuz için müteşekkirim. İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile beraber sizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Sürekli iç içeyiz ama bu günün özel bir anlamı olması hasebi ile müessesenizde sizleri ziyaret ediyoruz. İnşallah daha güzel bir İnegöl, daha sağlıklı, daha temiz çevresi olan, zenginleşmiş, demokratikleşmesini tamamlamış bir ülkenin vatandaşları olarak hep beraber yaşarız diye temenni ediyorum. Bundan sonraki yayın hayatınızda başarılar diliyorum? dedi.

HER ZAMAN SEÇİME HAZIRIZ

Ülke olarak çok hassas günlerden geçildiğini ifade eden Şahin, ?7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda bir koalisyon hükümeti kurulma zorunluluğu ortaya çıktı. Bu koalisyon hükümeti kurulma zorunluluğundan dolayı Türkiye´nin en büyük partisinin mensupları olarak bizler AK Parti olarak düşüncemiz o ki, eğer toplum 7 Haziran´da sandıktan bu ödevi ve bu görevi bize çıkardıysa yapıcı olmak, koalisyon kurucu olmak, ülkenin hali menfaatlerini gözetiyor olmak ve 2023 hedefleri gibi sadece AK Parti´nin hedefi olmaktan çıkarak, 77 milyon insanın hedefi olan hedeflere kilitlenen, aynı hedefte çalışan siyasi partilerle müzakereler ve istişareler sonucunda bir hükümet kurma arzumuz var. Öyle tahmin ediyorum ki Ağustos ayının ilk veya 2. haftası bu konuyla ilgili olumlu gelişmeler olacaktır. Bu bir müzakeredir. Bu müzakereler neticesinde bir tıkanma olursa, tıkanıklık meydana gelip hükümet kurulmaması gibi bir süreç ortaya çıkarsa biz AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerine nasıl hazırlandıysak yine yeni bir seçime hazırız. Biz bir seçim bittiği günün akşamı önümüzdeki seçimin tarihi 4 sene sonra bile olsa o seçime hazırlanmaya başlarız. Zaten her daim hazırız? şeklinde konuştu.

 

AYNI HEDEFE KİLİTLENMELİYİZ

Son günlerde Suruç´ta, Ceylanpınar´da, Diyarbakır ve Kilis´te meydana gelen hadiselerden dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını aktaran Şahin, ?Türkiye´de yaşayan 77 milyon insanın aynı hedefe kilitlenmesi ve aynı düşünceye yani Büyük Türkiye düşüncesine kilitlenmesi gerekir. Bu düşünce altında herkesin üstüne düşen vazifeyi yerine getirerek katkı koyması gerekir. 12 senede AK Parti hükümetleri olarak Türkiye´yi aldığımız noktanın 4 katı büyüklüklere ulaştırdık. Hayal edilemeyen, ulaşılması güç noktalara getirdik. Bizden önceki 10 seneyi de ele aldığımızda Türkiye´nin büyümesi GSMH bazında yüzde 15. 200 milyar dolardan 11 senede 230 milyar dolara çıkarılmış bir Türkiye gördük ve yaşadık. Ama 2002 yılından sonra tek başına güçlü AK Parti hükümetleriyle, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık yaptığı dönemler itibariyle de siyasi kararlılıkla, feraset ve basiretle güçlü AK Parti kadrolarının çalışması, bürokrasinin, işadamlarının da büyük destek vermesiyle bu 11 yıldaki yüzde 15´lik büyümenin yüzde 350´lik bir büyüme koyduk. Bunu rakamlarla ortaya koyduğunuzda aradaki fark ortaya çıkıyor. Yine Türkiye 2023 hedeflerine ilerlerken bu enerjiyle çalışmalı. Bu enerjiyle ülkeye bütün insanların katkı koyması gerekir. Dışarıdan mutlaka bir takım engellemeler geliyordur, gelecektir. Bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik etmiş Anadolu topraklarıdır. Biz bu toprakları 1915´te Çanakkale´de bizim için, ülkemiz için, inancımız için, bayrağımız için, neslimiz için hayatını seve seve feda eden şehitlerimizden, İstiklâl harbinde Türkiye´nin Cumhuriyet olması kuruluşunda hayatını seve seve feda eden şehitlerimizden ödünç aldık. Bu topraklar bizim değil, ödünç. Biz de çocuklara ödünç bırakacağız. Dolayısı ile ödünç aldığımız toprakları onlara ödünç bırakırken daha büyük, daha güçlü bir Türkiye bırakmamız gerekir. Biz de bir dönem hayat süreceğiz sonra yeni bir nesil gelecek. Onlara daha güçlü bir Türkiye bırakmamız gerekir. Bu güçlü Türkiye´yi bırakırken, yasama, yürütme ve yargı organları üzerlerine düşeni yaparken basın ve medya organları da üzerlerine düşeni yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Tarafsız, ilkeli, büyük Türkiye ideali doğrultusunda emelleri ve istekleri olan, katkı koyan bir basın dünyası Türkiye´nin büyümesine çok büyük katkı koyacaktır. Haber Yorum gazetesinin bu anlamda küçük ölçekte baktığımızda İnegöl´e büyük katkı koydu. Herkes kendi ilçesinde bu kadar katkı vermiş olsa Türkiye´de toplam bir büyüme olur ki öyle oldu.Özellikle sektörde İnegöl´ümüzün hâkim sektörü mobilyada işadamlarımızın önünü açan, onları destekleyen, onların eleman ilanlarında bütün kolaylığı gösteren, onlara nerdeyse devletin İŞ-KUR kurumu gibi destek veren bir anlayışınız vardı. Bu anlamda da müteşekkiriz. Bundan sonraki yayın hayatınızda da müessesenize başarılar diliyorum? dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyet, Haber Yorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Karaş ve Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş´a çiçek takdiminde bulundular.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR