Reklam
Reklam

İçerik üreticileri kameradan çok aksesuara yatırım yapıyor

İçerik üreticileri kameradan çok aksesuara yatırım yapıyor

İçerik üreticileri kameradan çok aksesuara yatırım yapıyor
EKONOMİ 28.07.2026 10:53:49 0
Hepsiburada’nın açıkladığı verilerine göre, tüketiciler yalnızca kamera satın almakla yetinmiyor, çekim deneyimini tamamlayan ekipmanlara da yöneliyor. Foto & Kamera kategorisi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 büyürken, en dikkat çekici artış yüzde bin 600 ile aksiyon kamera aksesuarlarında gerçekleşti.
Hepsiburada verileri, içerik üreticiliğinin büyümesiyle birlikte tüketicilerin yalnızca kamera satın almakla yetinmediğini, çekim deneyimini tamamlayan ekipmanlara yöneldiğini gösterdi. Foto & Kamera kategorisi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 büyürken, en dikkat çekici artış yüzde bin 600 ile aksiyon kamera aksesuarlarında gerçekleşti. Bu büyüme Türkiye’nin 81 iline yayılırken, en yüksek artış yüzde 4 bin 600 ile Kocaeli’nde kaydedildi. Veriler, kullanıcıların kamera yatırımlarını giderek mobil içerik üretimini destekleyen aksesuar ve ekipmanlara yönelttiğini ortaya koyuyor.
İçerik üreticileri aksesuara yöneliyor
Foto & Kamera kategorisi geçen yıla göre yüzde 75 büyürken, kullanıcıların çekim deneyimini destekleyen yardımcı ekipman ve aksesuarlara ilgisi de arttı. Yılın en hızlı büyüyen ürün grubu yüzde bin 600 ile aksiyon kamera aksesuarları oldu. Hareketli çekim yapan kullanıcıların tercih ettiği montaj aparatları, su geçirmez kılıflar ve ekran koruyucular öne çıkarken; vlog kameralarına talep yüzde 300 artarken, retro tasarımlı aynasız fotoğraf makineleri ise yüzde 115 yükseldi. Drone aksesuarları, kablosuz yaka mikrofonları, objektifler ve ürün çekim ekipmanları da büyüme gösteren kategoriler arasında yer aldı.
Mobil içerik üretimi yeni ihtiyaçlar doğuruyor
Veriler, kullanıcıların yalnızca tek bir ürüne değil, içerik üretim sürecini destekleyen farklı ekipmanlara birlikte yatırım yaptığını gösteriyor. Kamera, mikrofon, tripod, ışık ekipmanları ve aksesuarların birlikte tercih edilmesi, içerik üretimine yönelik alışverişlerin tekil ürünlerden daha kapsamlı ihtiyaçlara doğru değiştiğine işaret ediyor. Bu eğilim, ürün bazındaki talep artışlarında da açıkça görülüyor. İçerik üretiminin temel ekipmanları arasında yer alan yaka mikrofonlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 67, halka ışık ürünlerinde ise yaklaşık yüzde 113 talep artışı yaşandı.
İçerik üreticiliği büyükşehir sınırlarını aştı
İçerik üreticiliği büyükşehirlerle sınırlı kalmayarak, kategorideki artış Türkiye’nin 81 iline yayıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir bu kategoride en çok alışveriş yapılan iller olmayı sürdürse de en yüksek talep artışı yüzde 4 bin 600 ile Kocaeli’nde yaşandı. Antalya ve Muğla gibi turizm şehirlerinde ise aksiyon kamerası aksesuarlarına yönelik talep artışı devam ediyor.
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    17592,49%0,18
  • DOLAR

    47,38% 0,07
  • EURO

    53,89% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6155,38% -0,80
  • Ç. ALTIN

    9821,46% -0,62
Reklam
Reklam