İçme suyu hattı yenileniyor
Kırkpınar-Ulupınar hattından gelen içme suyunu Cerrah Terfi Merkezinden Çeltikçi Terfi Merkezine aktaran su hattında yenileneme çalışmaları başladı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmaları Eylül ayı sonuna kadar tamamlamak istediklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen ve İnegöl’ün içme suyu hattı ile depoların bakım ve onarım işlerinin yer aldığı ihale çerçevesinde çalışmalar sürüyor.
Çalışmaları beraberindeki kalabalık heyet ile inceledikten sonra bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yaklaşık 1,5 ay önce Kırkpınar-Ulupınar hattında kaptaj çalışmalarını bizzat yerinde incelemiştik. İnegöl ile alakalı su ve suyla ilgili işler sadece bir noktadan halledilmiyor. Suyun Cerrah’a intikali, Cerrah’tan sonra depodan Çeltikçi üzerinden İnegöl’e intikali ve Cerrah’tan yine yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bölgedeki terfi merkezine intikali noktasında ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu manada Cerrah’ta, Alanyurt’ta, Karalar ve Alibeyköy su depolarının iç kısımlarını özel seramiklerle steril hale getirdik. Özellikle suyun toplandığı bölgelerde tel örgülerle dış unsurlara karşı önlem alabilmek adına çevre düzenlemelerini yaptık. Karalar deposundan da Akhisar’a doğru 1 km şebeke hattını yine bu ihale kapsamında değiştirdik. Kaynaklarımızdaki çalışmalar tamamlandı. Bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Çeltikçi pompa istasyonunda yürütülen çalışmanın devam ettiğini bildiren Başkan Aktaş, “Çalışmalar kapsamında buradaki pompa istasyonu ve depoları daha kullanışlı hale getirdik. 1000 m2’lik bir depo oluşturduk. Burada vinç sistemi kurular bundan sonraki malzemenin zayiatı noktasında da bu konuyu tamamen minimize etmiş olacağız. Çalışmanın son aşamasında da Fevziye’de içme suyu kaynağı ile Cerrah’taki ana terfi merkezine ana borularla taşınan su poliüretan borularla Çeltikçi terfi merkezine bağlantıları yapılacak. Cerrah ve Çeltikçi terfi merkezleri arasında yapılacak hattın uzunluğu da 1150 metre. Hat döşemesi işini de inşallah 15 gün içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz ve sisteme dahil edeceğiz. Böylelikle Temmuz 2011 2 milyon 565 bin TL bedelle çıktığımız ihale kapsamında yürütülen tüm çalışmaları Allah nasip ederse Eylül sonuna kadar tamamlamış olacağız.” diye konuştu.
-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,73% -0,10
-
EURO
53,38% 0,07
-
GRAM ALTIN
6686,84% 0,85
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00




