İnegöl Mehteri Ayvaz Dede Şenliklerinde Boy Gösterecek

İnegöl Mehteri Ayvaz Dede Şenliklerinde Boy Gösterecek

Bosna Hersek’te düzenlenecek olan 501’inci Ayvaz Dede şenliklerinde görev alacak olan İnegöl Mehteranı, dün saat 11.00’da Mehter Derneği önünden hareket etti. 39 kişilik mehter grubunu yolcu etmeye Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta

Bosna Hersek’te her yıl geleneksel olarak tertip edilen ve bu yıl 501’incisi düzenlenecek olan Ayvaz Dede Şenlikleri 26 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl 501`incisi düzenlenecek ve Boşnakların büyük önem verdiği Ayvaz Dede Şenliklerine geçtiğimiz yıllarda İnegöl Belediyesi’nin gerçekleştirdiği katılımlarda yapılan görüşmeler neticesinde, şenliklerde bu yıl İnegöl Mehteri de görev alacak. 39 kişilik mehter ekibi ve İnegöl Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan ile Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz sorumlusu Ali Ziya’nın da katılımıyla 41 kişiden oluşan ekip dün Bosna’ya gitmek üzere İnegöl’den hareket etti. İnegöl Mehter Derneği önünde toplanan ekip, buradan otobüsle Bosna’ya gitti.

Önümüzdeki Yıl Sünnet Şöleni Yapılacak

Daha önce de İnegöl Mehteri’ni Ayvaz Dede şenliklerinde görmeyi çok arzuladığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mehter derneği üyelerini yolculuk öncesi uğurlamaya geldi. Burada kısa bir konuşma yaparak şenlikler hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Bosna’ya İnegöl’ü, İnegöl Belediyesini, İnegöl halkını ve İnegöl mehterini temsilen gidiyorsunuz. Birden fazla göreviniz var. Öncelikle Allah yolunuzu açık etsin. Belediyemizin Halkla İlişkiler Müdürümüz Ahmet Bayhan ve Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz sorumlusu Ali Ziya kardeşimiz de sizinle birlikte olacak. Tabi onları göndermemizin de bir sebebi var. Önümüzdeki yıl orada bir proje daha düşünüyoruz sünnet şöleni şeklinde. Onun altyapı çalışmasını yapacaklar.”

“O İnsanların Türkiye’ye İhtiyacı Var”

İnegöl Belediyesi meclis üyeleri ile bu gün şenliklere katılmak üzere hareket edeceklerini de aktaran Aktaş, “Biz de yarın meclis üyesi arkadaşlarla, hanımlarla öğleden sonra Saraybosna’da olacağız. Burada görev Cumartesi ve Pazar günü. Sizin pazartesi akşamı da ayrıca farklı bir göreviniz daha var. Donji Vakuf gideceğiniz şehir, 15 bin nüfuslu bizim kardeş şehrimiz. Orada ulusal etkinlikler muhakkak yapılacak, ama özellikle Cumartesi ve Pazar günleri çok yoğun bir göreviniz var. Yurt dışından, şehir dışından binlerce insan katılıyor. Bursa’dan ve İnegöl’den de o kadar çok insan göreceksiniz. Cumartesi günü en başta mehter olmak kaydıyla atlı yürüyüşler var. Pazar günü de tabiri yerindeyse Arafat gibi insanların toplandığı bir alan var, orada yine mehterin büyük bir görevi olacak. Ben İnegöl mehterini orada görmeyi çok arzu ediyordum. Çünkü İnegöl Mehteri’nden çok daha fazla keyif alacaklarını biliyordum. Çok daha disiplinli, çok daha kaliteli bir ekip. Bu etkinliği hayırlısıyla tamamlayıp bunun şehrimizin ekonomisine ve tanıtımına da çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. O insanların özellikle Rumeli topraklarının; Bosna’nın, Makedonya’nın Kosova’nın, Bulgaristan’ın inanın Türkiye’ye çok ihtiyaçları var. Yapacağınız gezi de, tabiri yerindeyse teşbihte hata olmasın yarım bir umre gibi olacak. Gerçekten çok hayırlı bir görev de yapmış olacağız” dedi.



BTÜ’de "5 Dakikada TEKNOFEST" heyecanı

Uludağ’da sezon öncesi hazırlıklar tam gaz

Boşanmayı düğün gibi kutladı: Bursa’da ilginç otomobil süslemesi güldürdü

Kestel semalarında gökkuşağı oluştu

Mudanya, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ’örnek kıyı kenti’ oluyor

Bursa Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde ilk bebek dünyaya geldi

Bursa yeni yıl coşkusuna hazır

Başkan Aydın: "Bursa’ya 24 saat hizmet çabasındayız"

Enerjini geleceğe taşı projesi, 500’ü aşkın okulda enerji farkındalığı oluşturdu

Karacabey’de tek yön uygulaması başlıyor

Bursaspor sevgisi çocukların kalplerine işlendi

Bursaspor, Ankara Demirspor’u 4-0 mağlup etti

Bursa’nın o ilçesi sporun her alanında başarıya koşuyor

Deplasmanda yıkıldık 4-2

Karacabey Belediyespor’dan play-off yolunda kritik zafer

Avrupa’da Yıldırım rüzgarı

Nilüfer Belediyespor Eker, galibiyet serisini sürdürdü

Sercan Yıldırım’dan Bursaspor için kadro uyarısı

Bursaspor’da hazırlıklar sürüyor

5. Dünya Alpagut Şampiyonası’nın galibi Türkiye!