İnegöl’de Gaziler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

İnegöl’de Gaziler Günü Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, 103. Yılında İnegöl’de de her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı. Resmi törenlerle başlayan kutlamalar, Halhalca Şehitliğinin ziyareti, gazi ziyaretleri ve Gaziler Derneği ziyareti ile devam etti.
ÇELENKLER GAZİLER ONURUNA ANITA BIRAKILDI
Bugün 10.30’da başlayan törenler Küçükçalık Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Törene; İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen ve gaziler, siyasi parti Başkan ve yöneticileri ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı.

HALHALCA ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ
Protokol üyeleri ve gaziler, törenin ardından Halhalca Şehitliğini ziyaret etti. Burada da tüm gazi ve şehitlerimiz adına dualar edilip Kuran-ı Kerim tilavetleri okundu.

GAZİLERE ZİYARET
Protokol üyeleri şehitlik ziyaretinin ardından 2 gaziyi evlerinde ziyaret etti. Programlar daha sonra Gaziler Derneği’nin ziyaretiyle son buldu



BTÜ’de "5 Dakikada TEKNOFEST" heyecanı

Uludağ’da sezon öncesi hazırlıklar tam gaz

Boşanmayı düğün gibi kutladı: Bursa’da ilginç otomobil süslemesi güldürdü

Kestel semalarında gökkuşağı oluştu

Mudanya, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ’örnek kıyı kenti’ oluyor

Bursa Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde ilk bebek dünyaya geldi

Bursa yeni yıl coşkusuna hazır

Başkan Aydın: "Bursa’ya 24 saat hizmet çabasındayız"

Enerjini geleceğe taşı projesi, 500’ü aşkın okulda enerji farkındalığı oluşturdu

Karacabey’de tek yön uygulaması başlıyor

Minik motokrosçu Poyraz Kalender sezonu şampiyonlukla tamamladı

Bursaspor sevgisi çocukların kalplerine işlendi

Bursaspor, Ankara Demirspor’u 4-0 mağlup etti

Bursa’nın o ilçesi sporun her alanında başarıya koşuyor

Deplasmanda yıkıldık 4-2

Karacabey Belediyespor’dan play-off yolunda kritik zafer

Avrupa’da Yıldırım rüzgarı

Nilüfer Belediyespor Eker, galibiyet serisini sürdürdü

Sercan Yıldırım’dan Bursaspor için kadro uyarısı

Bursaspor’da hazırlıklar sürüyor