İNEGÖL´E YENİ KARDEŞ
Yurtdışında 7, yurtiçinde ise 3 kardeş şehri bulunan İnegöl Belediyesi, Trabzon´un Araklı Belediyesi ile kardeş şehir olmaya hazırlanıyor.
Dün görüşülen Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı´nda Araklı Belediyesi´nce İnegöl´e teklif edilen ?ağabeylik? meclise sunuldu.
KARDEŞ ŞEHİR SAYISI 11´E ÇIKIYOR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?İnegöl Belediyesi´nin yurtdışında toplamda 7 tane kardeş şehri var. Çeşitli yardım ve uygulamalarda bulunuyoruz. Yurtiçinde 3 tane kardeş şehrimiz var. Bunlar Posof, Şavşat ve Melikgazi. Araklı Belediyesi´nin ?Bize ağabey olun´ diye bir ısrarı var. Bu, tecrübe paylaşımı açısından önemlidir. Şavşat´a bir kepçe hediye etmiştik. Bizim için çok sıradan bir şey. Onlar için tören falan yaptılar. Şimdi küçük bir terminal binası yapacağız. Posof´a 2 ayrı araç verdik. Ziyarete gittiğimizde şantiyelerinde gördük. Onlarda da yapacağımız ufak tefek uygulamalar olacak. Şavşat bize teknik ekibini göndermişti, eğitimler verdik. Şavşat da keza birimlerini gönderdi, tecrübe paylaşımları yapıldı. Araklı bize göre küçük bir belediye,, 50 bin civarında nüfusu var. İnegöl´de de ciddi bir sayıda Araklılı nüfus var. Nilüfer Belediyesi´nin 50 civarında, Osmangazi Belediyesi´nin 40 civarında kardeş şehirleri var? dedi.
Araklı Belediyesi ile kardeşlik ilişkisi kurulması meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR
-
BIST 100
13337,69%0,4
-
DOLAR
48,82% 0,05
-
EURO
56,03% 0,14
-
GRAM ALTIN
6797,39% -0,24
-
Ç. ALTIN
10826,04% 0,00



