21 24 05 2025 tarihlerinde Sakarya'da yapılan wushu kugfu sanda okul sporları yarışmasından zeka Egitim Spor Kulübü sporcusu Yunus Güneş, önce bursa şampiyonu, sonrada Bursa'yı temsilen Sakarya'daki Türkiye şampiyonasına katılım sağladı. Buradaki müsabakalarda başarılı maçlar çıkaran İnegöllü sporcu Türkiye şampiyonu oldu.
Zeka Eğitim Spor Kulübü'nde 1 yılı aşkın zamandır ücretsiz eğitim alan öğrencinin başarısının altında yatan zorlukları anlatan 16 branş antrenör Zekeriya Kara, sıkıntılar, eksiklikler ve zorluklar yaşadıklarını, bu zorluklarda çok büyük emek harcadıklarını belirterek, ilgili kişilerin kendilerine sahip çıkılması durumunda çok daha başarılı sporcuların çıkacağını söyledi.
SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ
İmkansızlıklar nedeniyle bir çok şampiyonaya gidemediklerini söyleyen spor koçu Zekeriya Kara, "Bizler gibi kendisini çocukların gelişimine adayan hocalara gerektiği kadar destek verilmesi durumunda çok büyük başarıların gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Maalesef sesimizi doyuramıyoruz. Bir çok problemli çocuğun problemini, bir çok özel öğrenciyi de sağlıklarına kavuşturmalarına rağmen hiç bir şekilde destek göremiyoruz. Yetkilerin bizlerin elinden tutması, bizlere olanaklar sağlaması acilen gerekmektedir. Çünkü bizlerin hem maddi, hem de manevi gücü tükenmektedir Eğer gerçek manada bir şeyler yapılmazsa, bizim gibi antrenörler yok olacak ve bunca gençlik sanal aleme, değişik yollara giderek heba olacaktır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en güzel yolu, onları spor ile meşgul etmektir. 35 yılını wushu, muaythai, karate, kickboks, taekwondo gibi branşlara ömrünü adamış bir antrenör olarak, eger şahsıma yeterli destek olanak sağlanırsa, İnegölümüze, Bursamıza gerçek anlamda yüzlerce şampiyon çıkarabiliriz. Zorluklarla ve problemlerle uğraşmaktan yeterli öğrenciye, gence, çocuğa ulaşamıyoruz ve bu durum bizi artık yormaktadır.
9203,37%1,11
39,73% 0,15
45,76% 0,02
4282,39% -0,34
6935,52% 0,00