İznik´te turizm günleri

İznik´te turizm günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik´in UNESCO Dünya Mirası Listesi´ne alınması yönündeki çalışmalara hız verirken, İznik Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İznik Turizminin Dünü Bugünü Yarını´ konulu panelde, İznik turizmi tüm yönleriyle ele alındı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik´in sadece Türkiye´ye değil bütün insanlığa kalmış evrensel bir miras olduğunu hatırlatarak, ?UNESCO süreci ile birlikte İznik´te yeni bir sayfa açılmıştır. Bütün imkanlarımızla İznik´in ?evrensel değer´ olarak Dünya Miras Listesi´ne girmesi için çalışıyoruz? dedi.

Bursa´nın İznik İlçesi´nin UNESCO Dünya Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması için çalışmalarını aralıksız sürdüren İznik Alan Başkanlığı, Turizm Haftası nedeniyle ilçede birbirinden farklı etkinliklere imza attı. Etkinlikler kapsamında yapılan ?İznik Turizminin Dünü Bugünü Yarını´ konulu panelde de konunun tarafları tüm yönleriyle İznik turizmini değerlendirdi.

Önce inanmak gerek

Panelde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halen UNESCO´nun aday listesinde olan İznik´in asıl listeye alınması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Sadece kent yöneticileri ve turizmcilere değil, toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Aktaş, ?İznik farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptıysa, biz bunu ekonomik ve kültürel bir değer olarak yaşatacaksak, öncelikle her paydaşın buna inanması lazım. Büyükşehir Belediyesi olarak İznik´te altyapıda üstyapıda ve restorasyonlarla ilgili devam eden çalışmalarımız var. Bu değerleri sadece bizim bilmemiz pek bir anlam ifade etmiyor. Ulusal ve uluslararası arenada bu değerlerimizi anlatmamız gerekiyor. Tanıtım ve pazarlamayla inşallah ekonomik anlamda daha fazla istifade eder hale gelmemiz gerekiyor. Doğru adımları atmaya devam edersek bizi kimse tutamaz. Biran evvel aday listeden kesin listeye girmek en büyük hedefimiz. UNESCO süreci ile birlikte İznik´te yeni bir sayfa açılmıştır. Bütün imkanlarımızla İznik´in ?evrensel değer´ olarak Dünya Miras Listesi´ne girmesi için çalışıyoruz. Ben İznik´e turizmle dolu dolu bereketli günler diliyorum? dedi.

Panelin ardından gün içinde yapılan yemek ve tasarım yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68