Reklam
Reklam

MAHKEME: EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL İLİŞKİ DİNE AYKIRI

Hindistan`da bir mahkeme, evlilik öncesi cinsel ilişkinin "ahlaksızca" ve "her dinin doktrinlerine aykırı" olduğuna hükmetti.

MAHKEME: EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL İLİŞKİ DİNE AYKIRI
DÜNYA 6.01.2014 11:43:36 0

BBC`nin haberine göre, Yeni Delhi`deki mahkemenin hakimi Virender Bhat, tecavüz suçlamasıyla açılan davada, iki yetişkin arasında evlilik vaadiyle cinsel ilişki yaşanmasının tecavüz olarak sınıflandırılamayacağı ve evlilik öncesi cinsel ilişkinin dine aykırı olduğu kararını verdi.

Davada çok uluslu bir şirkette çalışan 29 yaşındaki bir erkek, başka bir firmada görevli bir kadına evlilik vaadiyle tecavüz etmekle suçlanıyordu. Adam, 2011 yılında şikayet üzerine tutuklanmıştı.

Kararla tecavüzle suçlanan adam aklanırken, hakim Bhat, "yetişkin, eğitimli ve çalışan bir kadının, hem ahlaksızca hem de her dinin doktrinlerine aykırı bir davranış içine girdiğini anlaması gerektiğini" belirterek, "Dünyada hiçbir din evlilik öncesi cinsel ilişkiye izin vermez" dedi.

Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    17736,40%-0,99
  • DOLAR

    47,34% 0,03
  • EURO

    53,85% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6203,15% -0,03
  • Ç. ALTIN

    9882,51% 0,00
Reklam
Reklam