Marmara Belediye Başkanı'nın Avşa Adası Temizlik Açıklamaları Tepki Çekti
Belediye Başkanı Aydın Dinçer'in Avşa Adası temizlik açıklamaları ve sosyal medya yanıtları gündem oldu.
Marmara Belediye Başkanı'nın Avşa Adası Temizlik Açıklamaları Tepki Çekti
Balıkesir'in Marmara ilçesinde Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Avşa Adası'nın temizliğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda, kendisini eleştiren gazetecilere yönelik sert sözler sarf etti ve sosyal medyada bir vatandaşa verdiği "Tüm pis insanları bekliyoruz" yanıtıyla gündem oldu.
Yaz sezonunda nüfus yoğunluğunun arttığı Avşa Adası'nda temizlik konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Dinçer, belediye ekiplerinin her sabah düzenli olarak temizlik yaptığını ve çöp konteynerlerinin planlı bir şekilde boşaltıldığını ifade etti. Dinçer, sahillere izmarit, çocuk bezi ve yiyecek artığı bırakılmaması çağrısında bulunurken, çevreyi kirleten kişilerin Avşa Adası'nı tercih etmemelerini istedi.
Başkan Dinçer'in bu açıklamaları sosyal medyada geniş yankı bulurken, basın kuruluşları da konuyu eleştirel haberlerle gündeme taşıdı.
Eleştiren Gazetecilere Gözdağı
Kendisine yönelik eleştirel haberlerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Dinçer, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunu gündeme getirdi. Dinçer'in bu çıkışı, kendisini eleştiren gazetecilere yönelik bir gözdağı olarak yorumlandı.
Vatandaşın Eleştirisine Sert Cevap
Temizlik tartışmalarının sürdüğü süreçte Çiğdem Gümüşay isimli bir vatandaş, sosyal medya üzerinden Başkan Dinçer'in açıklamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Gümüşay, "Turist gelmezse yazlıklar temiz olur" anlayışının doğru olmadığını belirterek, belediyenin denetimleri artırması, daha fazla temizlik yapması ve personel sayısını artırması gerektiğini ifade etti.
Başkan Dinçer ise Gümüşay'a, "Emir kipi ile konuşmamayı da öğrenmeniz gerekirdi bu yaşa kadar" şeklinde yanıt verdi. Sosyal medyadaki yazışmanın devamında Dinçer, "Vahim bir açıklama yaptık. Tüm pislik bırakan turist kitlesi gelsin adaya. Belediye arkalarını toplar. Tüm pis insanları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan "Sorunlarla İlgilenin" Çağrısı
Dinçer'in açıklamalarının ardından sosyal medyada yapılan yorumlarda vatandaşların büyük bölümü Başkan Dinçer'i eleştirirken, belediye yönetiminin polemikler yerine Avşa Adası'nda yaşanan sorunlara yoğunlaşması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar yorumlarında, "Polemiğe girmenize gerek yok. Avşa Adası'nda su problemi var, çevre kirliliği problemi var. Lütfen bunlarla ilgilenin" şeklinde görüşlerini ifade etti.
Özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte Avşa'da yaşanan su sıkıntısı ve çevre temizliği konularının çözüme kavuşturulmasını isteyen vatandaşlar, belediye yönetiminden bu sorunlara yönelik çalışmaların artırılmasını talep etti. Avşa Adası'nın temizliğiyle ilgili açıklamalarla başlayan süreç, Başkan Aydın Dinçer'in kendisini eleştiren gazetecilere yönelik çıkışı ve vatandaşlarla sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarla devam etti.
-
BIST 100
17706,15%0,66
-
DOLAR
47,71% 0,02
-
EURO
55,22% 0,06
-
GRAM ALTIN
6681,92% 0,34
-
Ç. ALTIN
10634,94% 0,00




