Tarih: 14.03.2018 11:33

Mesleğimize Sahip Çıkmalıyız

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Emlakçılar Derneği üyeleri, önceki akşam İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldiler.

BU MESLEKTE HERKESİN GÖZÜ VAR

Toplantıda konuşan Başkan Zekayi Akyürek, emlakçı esnafının çok zor şartlar altında çalıştığını belirterek, ?En önemli konumuz mesleğimizin hırsızları, ayakçılar. Bu İnegöl´de bizim en fazla rahatsız eden konu. Bunların üzerine yıllardır gittikçe, bizim arkadaşlarımız bunları besliyor. Her seferinde söylüyorum; bunları emlakçılar beslemezse, hiç kimseyle iş yapamazlar. Biz besliyoruz, biz onlara yol veriyoruz. Onlarda bizim mesleğimizin ortağı oluyorlar. Biz kimsenin çoluğunun çocuğunun rızkının düşmanı değiliz. Bizim onlara dediğimiz şu; ?Kardeşim aç dükkanını, ver vergini, yaptır kaydını, sende benim gibi kira öde. Sende gel bu işi yap.´ Kimsenin ticaretiyle uğraşmıyoruz ama ben bu işi kaçak yaparım diyenlerin hepsini büroya sokacağım. Bu işte kararlıyız. Ama bunu hep birlikte yapacağız. Kimsenin dükkanında ayakçı istemiyorum. Son zamanlarda yaptığımız şikayetlerden dolayı Alanyurt, Cerrah ve Yenice bölgesinde Vergi Dairesi tarafından uygulama yapıldı. Biz bu ayakçıların peşindeyiz. Biz mücadele ederken sizlerden isteğimiz sadece destek vermeniz. Mesleğinize sahip çıkın. Siz eğer bu mesleğe sahip çıkmazsanız, bu mesleği elimizden alacaklar. Ayakçılar almayacak. Onları kullanacak büyük şirketler geliyor. Bu meslek çok değerli bir meslek. Bu meslekte herkesin gözü var. Eğer biz sahip çıkmazsak, dükkanımıza kilidi vururuz. Bizler mesleğimiz sahip çıkmak zorundayız. Bizler bu mesleği yapacak insanlara güzel bir eser bırakmak istiyoruz. Emlakçı dediğiniz zaman sıradan bir insan değil, güvenilir, kişilikli, kaliteli, emin insanlar olmasını istiyoruz. Ve yeni yasada bunun için çıkıyor. Bu yasanın altyapısını hazırlamak içinde biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

 

SORUNLAR ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI

Tapu Dairesi ve İnegöl Belediyesinde yaşadıkları sorunların çözülmeye başladığını ifade eden Akyürek, ?Tapu Dairesinde yaşadığımız sıkıntılarının personel sıkıntısından kaynaklandığı söylendi. Kiminin izne çıktığını, kiminin sınav gittiğini söylediler. Bununla ilgili talepte bulunduk. Federasyon Başkanımızla bu konuyu görüştüm. Tapu Kadastro Genel Müdürüyle görüşeceğini ve personel takviyesi yapılabileceğini iletti. Belediyeyle ilgili şikayet ettiğimiz konularda giderilmeye çalışılıyor. Emlak servisinden bilgi almak istediğinizde emlakçı kimliğinizle bilgi alabileceksiniz. Ben emlakçıyım diyerek bilgi alınamayacak? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —