Tarih: 31.07.2015 09:37

MOBİLYAYA SURİYE KATKISI

Facebook Twitter Linked-in

 

MOSFED Başkanı Güleç, nitelikli mobilyacı Suriyelilerin kendi ülkelerinde yaşanan gerginliklerden dolayı kaçarak Türkiye´ye geldiklerini ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

ÇOK MEMNUNUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ?Öncelikle Hatay ve Adana civarındaki mobilyacılar o emek yoğunluğu, özellikle oyma işiyle ilgili çok sayıda Suriyeliyi istihdam etti. Daha sonra Türkiye çapındaki diğer mobilya bölgelerine geldiler. Onlardan biri de İnegöl. İnegöl´e gerçekten nitelikli insanlar geldi ve çalışıyorlar. İstifade edebiliyoruz. Sadece işin mobilya ve üretim noktasıyla değil daha çok iç mimarlar, tercüme faaliyetleri de yapan iyi tercümanlar, mühendisler geldi. Aslında bu konudan çok memnunuz. Keşke daha fazla gelseler. İnegöl gibi bir yerde özellikle sektör anlamında mobilya sektörlerine katkıları çok oldu? dedi.

ARAPLAR İBREYİ TÜRKİYE MOBİLYASINA ÇEVİRDİ

Güleç, son olarak, ?Suriyeli arkadaşlarımızın dil olarak katkısı var. Suriye´nin yılda 20-30 milyon dolar civarında  Suudi Arabistan´a mobilya ihracatı vardı ve şu anda o ülke Suriye yerine mobilyalarını Türkiye´den alıyor. Bu arkadaşlarımızın, o mobilyacıların gelip Türkiye´den mobilya almalarına bir katkısı oldu? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —