Reklam

Mustafa Er ve Barış Kanbak'tan Maç Sonrası Değerlendirmeler

Bursaspor, İstanbulspor'u 4-0 yenerken teknik direktörler maçı yorumladı.

Mustafa Er ve Barış Kanbak'tan Maç Sonrası Değerlendirmeler
SPOR YORUM 3.09.2026 23:50:15 0

Bursaspor'un Galibiyetindeki Anahtar Faktörler

Trendyol 1. Lig'in 5. haftasında Bursaspor, sahasında ağırladığı İstanbulspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Mücadelenin ardından iki takımın teknik direktörleri de maçı değerlendiren açıklamalarda bulundu. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, takımının ortaya koyduğu oyundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, taraftarların yarattığı atmosferin galibiyete ulaşmada büyük pay sahibi olduğunu vurguladı. Er, "Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Muazzam bir atmosfer vardı. Onların desteğiyle birlikte böyle bir skor ortaya çıktı. İyi oynuyoruz, iyi gidiyoruz. Geride kalan 5 haftaya baktığımızda oyun anlamında en iyi takımlardan biri değil, en iyi takım olduğumuzu düşünüyorum. Kaybettiğimiz karşılaşmada dahi çok iyi bir oyun ortaya koymuştuk" ifadelerini kullandı.

Takım Oyunu ve Reaksiyon Üstünlüğü

İstanbulspor karşısında özellikle top kaptırdıktan sonra sergiledikleri reaksiyonun ve takım halinde hareket etmelerinin galibiyeti getiren en kritik unsurlar olduğunu belirten Mustafa Er, "Bugün topu geri kazanma reaksiyonumuz çok iyiydi. Takım oyunumuz üst seviyedeydi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu akşam bunun keyfini çıkaracağız ancak yarından itibaren bu maçı geride bırakıp Manisa maçına odaklanacağız" diye konuştu. Ayrıca transfer çalışmalarına da değinen Er, son gün içerisinde kadroya yeni bir oyuncunun katılabileceğini söyleyerek, "İyi bir takımımız var. Aramıza yeni katılan oyuncular da çok kısa sürede takıma uyum sağladı. Transferin son gününde bir oyuncu daha aramıza katılabilir" şeklinde konuştu.

İstanbulspor'da Bireysel Hataların Gölgesi

İstanbulspor Teknik Direktörü Barış Kanbak ise Bursaspor karşısında ligin hazır ve güçlü kadrolarından birine karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Karşılaşmanın ilk bölümünde önceliklerinin rakibe gol fırsatı vermeden devre arasına girmek olduğunu aktaran Kanbak, bu planı büyük ölçüde uygulamalarına rağmen soyunma odasına geride gittiklerini belirtti. Kanbak, takımın uzun süredir yaşadığı bireysel hataların bu karşılaşmada da skora doğrudan etki ettiğini dile getirerek, "İlk yarıdaki planımız mümkün olduğunca gol yemeden soyunma odasına girmekti. Bunu maçın sonuna kadar uygulamaya çalıştık ancak devre arasına girmeden golü yedik. Beraberlikle içeri girebilseydik sonuç değişir miydi, bunu söylemek zor. Haftalardır devam eden bireysel hatalar bugün de karşımıza çıktı. Bunun üzerine çalışıyoruz" dedi.

Atmosfer ve Gelecek Hedefleri

Bursaspor taraftarlarının oluşturduğu atmosferin rakip takım açısından da etkili olduğunu ifade eden Kanbak, "Böyle bir atmosferin önünde oynamak farklı bir deneyim. Bazı bireysel hatalarda yapacak çok fazla bir şey olmuyor. Kontratak yapmaya çalışırken panik atak yaptık. Sonuç olarak sahadan 4-0 mağlup ayrıldık. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Önümüzdeki Iğdır karşılaşmasında daha iyi bir performans ortaya koymak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    17475,31%-1,05
  • DOLAR

    48,43% 0,24
  • EURO

    56,31% -0,11
  • GRAM ALTIN

    6967,11% 0,26
  • Ç. ALTIN

    11040,76% 0,00
Reklam