Tarih: 01.02.2016 10:19

MÜZEDE TSM RÜZGÂRI

Facebook Twitter Linked-in

 

Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, Bursalı bestekârlar Bimen Şen, Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Erdinç Çelikkol´un eserlerini seslendirdi.

Konser Bimen Şen´in güfte ve bestesi kendisine kürdilihicazkâr makamındaki iki eserle başladı: ?Koparan sinemi ağyar elidir´ ve ?Yüzüm şen, hatıram şen, meclisim şen, mevkiim gülşen´ Ardından koro yine güftesi ve bestesi Bimen Şen´e ait Sultan-i Yegâh makamındaki eserle konserine devam etti: ?Al sazını sen sevdiceğim, Şen hevesinle´

Zeki Müren bestelerinde ise ilk olarak güftesi ve bestesi Zeki Müren´e ait hicaz makamındaki ?Aldattın beni seviyorum diye´ adlı bestesini koro solistlerinden Nigar Çakmak seslendirdi. ?Şimdi uzaklardasın gönül hicran doldu´ adlı Suzinak makamındaki Zeki Müren´in unutulmaz eserini ise solist Hacer Güner yorumladı.

?Tekrar bana dönsen yine beni sevsen´ adlı Zeki Müren´in Muhayyer Kürdi makamındaki bestesinde Cengiz Torun sahne alırken; güftesi Sabih Gözen´e bestesi Zeki Müren´e ait Nihavend makamındaki ?Gözlerinin içine başka hayal girmesin´ adlı eserde Aycan Çakır ve Halil Eke düet yaptı.

Konsere katılan bestekâr Erdinç Çelikkol bölümünde ise önce Çelikkol´un hayatından kesitler sunuldu. Ardından Erdinç Çelikkol´un Nihavend makamında bestelediği güftesi Fethi Dinçer´e ait eseri koro okudu: ?En güzel yıllarımı hayallerin süsledi? Koro aynı makamda güftesi Mustafa Töngemen´e bestesi Erdinç Çelikkol´a ait ?Gönül avunmaz oldu, ne şarkıyla ne meyle´ adlı eserle programına devam etti.

Güftesi Sedat Ergintuğ bestesi Erdinç Çelikkol´a Muhayyer Kürdi Makamındaki ?Kaybolan yıldız gibi, çıldıran yalnız gibi? adlı eserde ise Zeynep Uğurlu ve İsmail Bayram düet yaparken; sanatseverler güftesi Orhan Ete´ye Bestesi Erdinç Çelikkol´a ait aynı makamdaki ?Yılların ötesinden süzülür gibi akıp, bazen güldü bazen de ağladı hatıralar´ adlı eseri korodan dinledi.

Yıldırım Gürses´in ?Mevsimler yas tutup çöller ağlasın, ahımla inleyen teller ağlasın´ adlı muhayyer kürdi bestesini solist Cem Taşkıner; aynı makamdaki ?Bir garip yolcuyum hayat yolunda, yolunu kaybetmiş perişanım ben´ adlı eseri de solist Mustafa Bali seslendirdi. Konserin ilk bölümü Yıldırım Gürses´in Nihavend makamındaki birbirine bağlı üç eserle son buldu: ?Eller´, ?Affetmem asla seni´ ve ?Son mektup´

Konserin 2.bölümünde TRT Ankara radyosu ses sanatçısı Bahadır Özüşen sahne aldı. Özüşen Sadettin Kaynak´ın ?Leyla´ adlı eseriyle başladığı konserinde birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini izleyenlerle birlikte okudu. Özüşen, Erdinç Çelikkol´un ?Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun´ adlı eserini bestekâr Çelikkol ve Şef Diler Yalaza ile birlikte seslendirdi. Erdinç Çelikkol, TRT Sanatçısı Bahadır Özüşen´i kırmayarak Kemal Gürses´in Uşşak makamındaki ?Geceler´ adlı eserini de seslendirdi.

Çelikkol, yaptığı konuşmada İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun Şef Diler Yalaza yönetiminde muhteşem bir konser verdiğini kaydederek; korodakileri, saz sanatçılarını ve Yalaza´yı kutladı. Çelikkol´a AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel çiçek takdim etti.

TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Bahadır Özüşen´e çiçek takdiminde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da belediye olarak kültürel ve sanatsal çalışmaları önemsediklerini; İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu´nun bu gece çok güzel bir konser verdiğini aktardı. Taban, emeği geçenleri kutlarken; Bahadır Özüşen´e de teşekkür etti.

Konser, koronun ve Bahadır Özüşen´in birlikte seslendirdikleri ?Vay sürmeli´ adlı uşşak türküyle sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —