Nedim İncebay: “Biz de seçime beyaz pusulayla katılacağız
Nedim İncebay, daha önce yönetim kurulu toplantısında beyaz pusula kullanmak istediklerini ifade ettiklerini belirterek, “Biz de seçime beyaz pusulayla katılacağız” dedi
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) seçimleri öncesinde pusula rengi tartışması gündeme geldi. Başkan adayı Nedim İncebay, daha önce yönetim kurulu toplantısında beyaz pusula kullanmak istediklerini ifade ettiklerini belirterek, “Biz de seçime beyaz pusulayla katılacağız” dedi.
İTSO’da seçim süreci yaklaşırken, başkan adaylarının kullanacağı pusula renkleri üzerinden yeni bir tartışma yaşandı. Başkan adayı Nedim İncebay, seçimlerde beyaz pusula kullanacaklarını kamuoyuna açıkladı.
İncebay, daha önce gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında pusula renginin gündeme geldiğini ve kendisinin beyaz pusula kullanmak istediklerini açıkça ifade ettiğini belirtti. Ancak toplantıda bu konuda kesin bir karar alınmadığını ve adaylar arasında herhangi bir mutabakat oluşmadığını söyledi.
“Kesin bir karar alınmamıştı”
Diğer başkan adayı Yavuz Uğurdağ’ın beyaz pusulayla seçime katılacağını basın aracılığıyla açıklamasına değinen İncebay, kendileriyle herhangi bir görüşme yapılmadan alınan bu kararın doğru olmadığını ifade etti.
İncebay, “Yönetim kurulu toplantısında beyaz pusula kullanmak istediğimizi açıkça dile getirmiştik. Ancak bu konuda kesin bir karar alınmamış, adaylar arasında da herhangi bir uzlaşmaya varılmamıştı. Buna rağmen Sayın Yavuz Uğurdağ’ın bizimle görüşmeden beyaz pusulayı kullanacağını basın aracılığıyla açıklamasını doğru ve nezaketli bulmuyoruz” dedi.
“Biz de beyaz pusulayla seçime katılacağız”
Seçim sürecinin karşılıklı saygı, şeffaflık ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan İncebay, kendi ekiplerinin de beyaz pusula kullanacağını açıkladı.
İncebay, “Biz de daha önce toplantıda ifade ettiğimiz üzere seçimlere beyaz pusulayla katılacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Pusula rengi konusunda doğabilecek karışıklığın giderilmesi ve sürecin adil biçimde yürütülmesi için yetkili kurulların gerekli düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Önceliğimiz üyelerimizin iradesi”
Pusula rengi tartışmasının seçim sürecinin önüne geçmesini istemediklerini belirten İncebay, asıl önceliklerinin İTSO üyelerinin iradesinin sandığa eksiksiz şekilde yansıması olduğunu söyledi.
İncebay, “Bizim önceliğimiz renk tartışması değil; üyelerimizin iradesinin hiçbir tereddüde yer bırakmadan sandığa yansımasıdır. Seçimin bütün adaylar açısından eşit, açık ve saygılı bir ortamda gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.
Nedim İncebay ve ekibi, daha önce yönetim kurulu toplantısında dile getirdikleri irade doğrultusunda İTSO seçimlerine beyaz pusulayla katılacaklarını kamuoyuna duyurdu.
-
BIST 100
18312,61%-0,30
-
DOLAR
48,13% 0,07
-
EURO
56,16% 0,11
-
GRAM ALTIN
7116,11% 0,17
-
Ç. ALTIN
11329,60% -0,54



