Tarih: 07.09.2016 11:00

ŞAMPİYON OYLAT´TA ÇALIŞTI

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) sporcuları, geçtiğimiz haftasonu çifte etkinliğe imza attılar. Sporculardan bir kısmı Boğazova Orman Deposu-Tepel Yaylası-Tuzla (İnayet) Mahallesi parkurunda 15 kilometrelik bir yürüyüş etkinliğine imza atarlarken bir kısmı da Oylat Kayalıklarında kurulan parkurlarda tırmanış faaliyeti düzenlediler.

İNEGÖL´ÜN DOĞA GÜZELLİĞİNE HAYRAN KALDILAR

Pazar günü saat 08.00´da İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan doğa yürüyüşçüleri, burada kendilerini bekleyen araçlarla Boğazova Orman Deposu´na hareket ettiler. 09.00´da Boğazova orman deposu mevkiinde araç inişi yaparak yola koyulan doğaseverler buradan Tepel Yaylası´na ulaştılar. Tepel Yaylası´nda verilen molada ihtiyaçlarını gidererek keyifli zaman geçiren doğaseverler, molanın ardından Tuzla (İnayet) Mahallesi´ne doğru harekete geçtiler. 15 kilometrelik parkuru yaklaşık 7 saatte tamamlayarak Tuzla Mahallesine ulaşan doğaseverler burada kendilerini bekleyen araçlarla İnegöl´e dönüş yaparak faaliyeti sonlandırdılar.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OYLAT´TA ÇALIŞTI

Diğer İnegöl ekibi ise sabah saat 09.00´dan itibaren Oylatkayalıklarında açılan rotalarda tırmanış faaliyeti düzenlediler. Faaliyete,bölgede çalışmakta olan Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitmenleri Bülent Aktaş ve Doğan Palut´ın yanı sıra İnegöllü dağcılar ile Bursa ve İstanbul´dan gelen önemli isimler katılım gösterdiler. Faaliyete katılanlar arasında bulunan Türkiye şampiyonu tırmanışçı Ayşe Narmanlı, 18-19 Eylül´de Paris´te yarışacağı Dünya şampiyonası öncesi Oylat kayalıklarında antrenman yaparak çalışmalarını sürdürdü.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —