Tarih: 14.04.2014 10:09

SANAYİ SİTELERİ KENT DIŞINA ÇIKARTILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, kentin her geçen gün büyüdüğünü ve sanayinin Kent merkezinde kaldığını söyledi. Eker, “Sanayiyi şehir dışına taşımamız lazım. Bunun yolu; şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa`nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya`ya hızlı tren projeleri olursa sanayi şehir dışına çıkabilir” dedi.

Bursa, 13`ü Organize Sanayi Bölgesi, 8`i ise, ıslah Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere toplam 21 sanayi bölgesine sahip bulunuyor. BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, potansiyeli ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan Bursa`nın, doğal, tarihi güzelliklerin de değerlendirildiği bir planlama ile büyütülmesi gerektiğini savundu.

Bursa`da, sanayinin yanında turizmin de her geçen gün büyüdüğünü belirten Hasan Eker, kentteki yeniden yapılanmanın, yerel ve merkezi idarenin desteği ile olabileceğini ifade etti. Eker, şöyle konuştu:

“Bursa, eşsiz turizm değerlerine sahip. Bunu heba etmemiz, sanayi kuruluşlarını şehir dışına taşımamız lazım. Bu; şehir dışına kolay ulaşımın sağlanması ile olur. Bursa`nın ilçelerine hızlı tren projelerinin yapılması lazım. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl, Gemlik, Mudanya`ya hızlı tren projeleri olursa işçilerin gidip, gelme sorunu da olmaz. Bursa`nın uzun vadeli master planı yapılmalı ya da gözden geçirilmesi lazım.”

Bursa Master Planı`nın sanayi ve turizm kenti olabilecek şekilde tekrar ele alınması gerektiğini dile getiren Eker, Kent merkezindeki tarihi değerlerin yanı sıra ilçelerindeki tarihi, doğal güzelliklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bursa`da 3 yıl önce emek vererek, kurdukları Bursa Tanıtım A.Ş.`nin hala faaliyette olmamasından yakınan Eker, Valilik, BTSO, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan bu kuruluşun bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini savundu.

“TURİZM FUARINA KATILACAĞIZ”

Bursa`daki turizmciler ile 5- 8 Mayıs tarihleri arasında Dubai`de düzenlenecek fuara katılacaklarını açıklayan Eker, yaz ayları için arz- talep dengesini oluşturacaklarını kaydetti. Bu konuda tecrübeli olduklarını ifade eden Eker, temennilerinin turizmi etkileyen toplumsal ve terör olaylarının yaşanmaması olduğunu ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —