ŞARJ İÇİN PEDAL ŞART

ŞARJ İÇİN PEDAL ŞART

İnegöllü vatandaşlar, İnegöl Devlet Hastanesi´ne kurulan Pedallı Şarj Cihazıyla hem spor yapacaklar, hem de telefonlarını şarj edebilecekler.

İnegöl Devlet Hastanesi´ne kurulan Pedallı Şarj Cihazları, akıllı telefonların en büyük eksikliği olan erken şarj bitiş sorununa çare olmak için vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşlar bu sayede bisiklette pedal çevirerek bir yandan spor yapacaklar bir yandan da telefonlarını şarj edecekler.

HAREKETSİZLİK SAĞLIĞIMIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Pedallı şarj aleti ile ilgili bilgi veren İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen ise, ?Sağlık hizmetlerini üç ana grupta değerlendiriyoruz. Koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetleri. Bugün sağlık için harcanmış olan miktarın büyük bir çoğunluğunu, önemli bir çoğunluğunu rehabilite edici ve sağlık hizmetlerine ait. Aslında en ucuz, en kolay olan hastalığı oluşmadan önlemek yani koruyucu sağlık hizmetleri. Şu anda Türk toplumunda en fazla ölüm sebebi olan kalp krizi ve kalp rahatsızlıkları hastalıklarının en önemli sebeplerinden bir tanesi hareketsizlik.Önceden İnegöl bisiklet ile her yere gidilen bir ilçeydi ama sosyal ve kültürel çevrelerin artması ile her taraf araba doldu. Onun için hareketsiz bir yaşantı haline döndük. Buda bizim sağlığımızı olumsuz etkiliyor. İkincisi yaşam süresi de artmaya başladı. Bu açıdan Sağlık Bakanlığımızın yürüyelim projesi var. Bu yıl içerisinde hatta çoğu il ve ilçede bisiklet kampanyaları başladı. Biz de hastanemizde sembolik bir hareket olsun diye bu cihazı buraya koyduk. En azından insanlarda hareket açısından bir bilinç oluşturmak, bir adım atmak ve sonrası için daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek açısından ufak fakat önemli bir adım olduğunu düşünüyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR