SBS BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından İnegöl’de 500 tam puan alan 5 öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altınla ödüllendirildi. İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, İ
Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen ödül töreninde 7 ve 8. sınıflarda 500 tam puan alan öğrencilere altın hediye edilirken, bir yanlışı olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk Hakkâri’de şehit olan askerlerimizi anarak, şehit ailelerine başsağlığı diledi.
Öğrencilerin başarısını hep beraber paylaştıklarını aktaran Baştürk, “Öğrencilerimizin tam puan alarak Türkiye 1.si olmaları bizleri mutlu etmiştir. 7 ve 8. sınıflarda tam puan öğrencilerimizle, bir yanlış yapan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Geçen hafta LYS sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmiştik. Bugün de SBS’de başarılı olan öğrencilerimiz, aileleri, öğretmenleri ve okul müdürleri ile beraberiz. Öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.
Şahin, Kızılcıklı ‘İnegöl’e Çok Sayıda Hizmetler Verdi’
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise siyasi kanat olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade ederek, “2004’te yerel idarelerde olduğumda sınıf ortalamamız 45-50 öğrenci civarındaydı. Bu bugün 30-32’lere kadar geriledi. İnegöl geçmiş yıllarda gerek üniversite sınavlarında, gerekse ortaöğretim sınavlarında başarısızdı. Ama yapılan yatırımlarla sonuçları da almaya başladık. Bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir önceki milletvekili arkadaşımız da İnegöl’e çok sayıda hizmetler verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Adını bugün hayırla yâd ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Durmuş Gencer ise SBS’de başarılı olmuş olan 17 öğrencinin başarısını paylaşmanın kendisini mutlu ettiğini aktararak, “Çocuklarımıza ne verirsek, misliyle geri alıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, eğitim sorunu çözmüş hiçbir ülke geri kalmamış, eğitimde sorun yaşayan hiçbir ülke de ilerlememiştir. Çocuklarımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 8.sınıflar SBS birincisi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’ndan Gizem Atmaca ile 7.sınıflar SBS birincileri İshakpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Ali Tanrıkulu, Vehbi Koç İlköğretim Okulu öğrencileri Ceyda Ömür, Onur Boyacı ve Bilge Durmuş’a İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altın, 1 yanlış yapan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
-
BIST 100
17339,86%0,88
-
DOLAR
45,84% 0,42
-
EURO
53,37% -0,05
-
GRAM ALTIN
6744,83% 0,42
-
Ç. ALTIN
10796,08% 0,00




