SÖZDE İŞÇİ BAYRAMI

SÖZDE İŞÇİ BAYRAMI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde kamu çalışanları tatil yaparken, emekçiler ve işçiler çalışmaya devam etti.

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle ülke genelinde tüm kamu çalışanları tatil yaparken, emekçiler ve işçiler resmi tatile rağmen çalışmaya devam etiller. Tarlalarda çalışan işçilerle bir araya gelen İnegöl belediye başkanı Alper Taban,  işçilere pide ikram ederek sofralarına misafir oldu.

Bayram bizim neyimize!

Başkan Taban burada yaptığı konuşmada,  ?Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kimi tatil ediyor kimileri ise çalışıyor. Bizler de bugün, çalışan kardeşlerimizi ziyaret ederek birlikte onlarla vakit geçirmek ve dertlerini ve sıkıntılarını onlardan dinlemek istedik. Ben ve ekibim her zaman onların yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Tekrar ben tüm çalışan emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutluyorum.?dedi.

Tarlada çalışan bayanlar ise, ?Herkese bayram var bize yok. Biz çalışıyoruz. 12 ay boyunca da ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Bayram bizim neyimize? diye konuştular.

----------------------------------------------------

İşçi bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nde kamu kurumları ve bazı özel sektörlerde çalışanlar resmi tatil gereği çalışmazken, bazı işçiler de sabah erken saatlerde işlerinin başına geçti. İnegöl´de tarlada çalışan işçiler, her zaman yaptıkları gibi yine tarlada çalışmaya devam ettiler. Bayan işçiler ellerine aldıkları çapayla tarlada çalışırken, bayanlar; ?Herkese bayram var bize yok. Biz çalışıyoruz. 12 ay boyunca da ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Bayram bizim neyimize? diye konuştular.

Tarlada çapa yapan işçileri tarlada ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bayan işçilerle sohbet edip onların sorunlarını dinledi.

Taban burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; ?Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kimi tatil ediyor kimileri ise çalışıyor. Bizler de bugün, bu günde çalışan kardeşlerimizi ziyaret ederek birlikte onlarla vakit geçirmek ve dertlerini ve sıkıntılarını onlardan dinlemek. Ben ve ekibim her zaman onların yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Tekrar ben tüm çalışan emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutluyorum? dedi.

Konuşmaların ardından başkan Alper Taban işçilere pide ikramında bulundu. Taban işçilerle birlikte aynı sofrada yemek yiyip çay içti. Bayan işçilerde ziyaretlerinden dolayı başkana teşekkür ettiler.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68