SURİYE´YE KURTARMA EKİBİ

İnegöl İHH Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye sınırına doğru göç eden ve Suriye´nin Azezbölgesinde oluşturulan kamplarda bulunan 30 bin Suriyeliye yardım eli uzatmak için bölgeye gittiler.

SURİYE´YE KURTARMA EKİBİ
GÜNCEL 18.02.2016 13:30:14 0

 

Suriye´de Esed ve Rus güçlerinin Halep´i ablukaya almalarının ardından Türkiye sınırına akın eden on binlerce kişi, İHH tarafından sınırın karşı tarafında kurulan kamplara yerleştirildi.

Bölgede, İnegöl İHH Arama Kurtarma ekibinden 2 kişi yer alıyor. Bugün de 3 kişi yola çıkacak. Çalışmalar çerçevesinde ilk olarak çadırların kurulduğu; yaşanan göç dalgası ile birlikte sınıra yığılan 30 bin Suriyelinin çadırlara yerleştirilirken, sıcak yemek servisinin de başladığı kaydedildi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

İnegöl İHH Arama Kurtarma Ekip Sorumlusu Yavuz Bayram, 7 gündür bölgede çalıştıklarını; 4 gün daha burada çalışacaklarını ve ondan sonra görev değişimi yapacaklarını belirterek yerlerine gelecek insanların bölgede çalışmalara devam edeceğini belirtti.

22 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITIYORLAR

Bayram, ?İnegöl?ün yanı sıra Bursa, Gaziantep, Konya, Adıyaman, Kayseri, Elâzığ ve Samsun´dan gelen 49 kişilik arama kurtarma ekipleri ile gece gündüz çalışıyoruz. Bizlerin haricinde 50 Suriye vatandaşı çalışmalarımıza katkı koyuyor. Bugüne kadar 2 bin 700´e yakın çadır kurduk. Ayrıca günde 3 öğün olmak üzere toplam 22 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz? dedi.

DESTEK BEKLENİYOR

Göç dalgasının devam edebileceğini ve bölgedeki ihtiyacın her geçen gün artacağını tahmin ettiğini dile getiren Bayram, duyarlı vatandaşların desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    13337,69%0,4
  • DOLAR

    48,82% 0,05
  • EURO

    56,03% 0,14
  • GRAM ALTIN

    6797,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    10826,04% 0,00