SÜT ÜRETİCİSİ MUTSUZ

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği, 3 yıldır süt fiyatlarının aynı olduğunu fakat buna rağmen giderlerin hep arttığını belirterek üreticilerin tepkilerini ve öfkelerini dile getirdi.

5.09.2016 10:57:21 0
SÜT ÜRETİCİSİ MUTSUZ

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği, süt piyasasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

GİDERLER ARTIYOR, GELİRLER DEĞİŞMİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şaban Çetizli, ?Süt piyasasında bir sıkıntı var. Nakit sıkıntısı çekiliyor. Bu sıkıntı herkesi etkiliyor. Satışlarda ağırlık var, fiyatlarda yükselme var. Yem fiyatları da 50 liranın üzerine çıktı. Süt fiyatının 3 yıldır aynı olmasından dolayı üreticilerimiz tepkilerini dile getiriyorlar, öfkeliler ve kırgınlar. 3 yıldan beri süt fiyatı aynı, bu böyle olmaz. Hayvan pazarına gidip baktıysanız kurbanlık hayvanların çoğu inektir. Üretici diyor ki; bir inekten 20 kilo süt alacağım, günde 2 lira para kazanacağım 4 liralık yem veriyorum. Bu böyle olmaz diyerek kurban olarak satıp elinden çıkarmaya uğraşıyor. Bu birlik olarak bizim de bir sıkıntımızdır. Bu konuda beklentimiz var. İnşallah ülkemizin malum durumu normale döner. Ülkemiz içten ve dıştan karıştırılmaya uğraşılıyor. Hükümetimiz gerekli rahatlama çalışmalarını yapıyor. Yakın zamanda ekonomimizde ve diğer işlemlerimizde sıkıntı azalacak ya da bitecek. Bunu göreceğiz. Ekonomimizde sıkıntı yok ama darlık var. Bunun aşılacağı ümidindeyim. Zamana ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlar olarak el birliği ile devletimize, hükümetimize, bakanlıklarımıza, kurumlarımıza olması gerektiği gibi destek verip çalışmamız lazım. Bu aşamada hepimize görev düştüğünün bilincindeyiz. Yüce Mevla´m Türk milletine, İslam âlemine her türlü konuda iyilikleri göstermiştir, iyilikleri bulacağımız kanaatindeyim? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

  • BIST 100

    17339,86%0,88
  • DOLAR

    45,89% 0,46
  • EURO

    53,42% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6724,56% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10796,08% 0,00