Reklam
Reklam

Tekirdağ'da geri dönüşüm tesisinde yangın: 4 ev ve bir araç zarar gördü

Çerkezköy'deki geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, ekiplerin 3 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Tekirdağ'da geri dönüşüm tesisinde yangın: 4 ev ve bir araç zarar gördü
ASAYİŞ 23.08.2026 21:11:52 0

Yangının Çıkışı ve İhbar

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Kızılpınar Mahallesi Dörtevler mevkiindeki bir geri dönüşüm tesisinde yangın meydana geldi. Tesisin atık lastiklerin depolandığı bölümde, henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükseldi. Yangının kısa sürede büyümesiyle birlikte bölgeyi yoğun siyah dumanlar kapladı. Dumanların uzak noktalardan da görülmesi üzerine vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Müdahale ve Destek

Yangına Çerkezköy itfaiye ekiplerinin yanı sıra Çorlu ve Ergene'den gelen ekipler de müdahale etti. Alevlerin kontrol altına alınamaması üzerine Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Avrupa Serbest Bölge'den takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 20 itfaiye aracının görev aldığı söndürme çalışmalarında ekipler, yangının çevredeki yapılara ve tesisin diğer bölümlerine sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Atık lastik ve paletlerin yanması nedeniyle müdahalenin güçlükle sürdüğü yangında, çevredeki vatandaşlar da ekiplere destek oldu. Traktör ve tankerlerle bölgeye su taşıyan vatandaşlar, söndürme çalışmalarına katkı sağladı.

Yangının Söndürülmesi ve Hasar

Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik yoğun çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında tesis içerisinde bulunan 4 müstakil ev ile kullanılmayan bir otomobil zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    18303,57%0,66
  • DOLAR

    48,03% 0,09
  • EURO

    56,14% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7113,02% 0,09
  • Ç. ALTIN

    11283,74% 0,00
Reklam
Reklam