YALANCI EMNİYET KEMERİNE CEZA

Bursa Valiliği, İl genelinde araçlarda emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak suretiyle kamu düzeni ve trafik güvenliğini tehdit eden aparatları (Toka) üreten, satan, bulunduran ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanacağını duyurdu.

GÜNCEL 23.12.2013 10:21:58 0
YALANCI EMNİYET KEMERİNE CEZA

 

Bursa Valiliği, araçlarda bulunan emniyet kemeri tanıma sistemine rağmen hayatlarını hiçe sayıp emniyet kemerlerini arkadan bağlayan ya da sistemi devre dışı bırakan aparatlar kullananlara ilişkin idari yaptırım kararı aldı. Alınan karar Bursa Valisi Münir Karaloğlu imzası ile duyuruldu.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz genelinde meydana gelen trafik kazalarında; birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yararlanmakta veya sakat kalmaktadır. Yapılan denetimlerde ve medyada çıkan haberlerde, sürücülerin ve yolcuların araç içerisindeki emniyet kemeri hatırlatma sisteminin sinyal vermemesi için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat(toka tabir edilen) taktıkları, bunun neticesinde yol kullanıcıları üzerinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilendiği görülmüştür. Belirtilen şekilde aparatlar(toka) kullanılması kamu düzenini ve trafik güvenliliğini tehdit eder duruma gelmiştir.,

 

Bursa İl sınırları içinde; araçlarda, araç sürücüsü ve içindekilerin emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullandıkları aparatın (Toka) engellenmesi, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartmak suretiyle can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle; Bursa İli genelinde, emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için aparat üretimi, satışı, araçlarda bulundurulması ve kullanılma eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11’inci maddesinin (a), (c) ve (e) bentleri ile 66’ncı maddesi gereğince yasaklanmasına, Bu yasağa aykırı hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun “Emre aykırı davranış” başlıklı 32.maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmasına; Valiliğimce karar verilmiştir.”

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62