Reklam

Yaren Leylek Afrika Yolculuğu Öncesi Adem Amca ile Vedalaştı

Yaren Leylek, göç öncesi Adem Amca'ya veda etti.

Yaren Leylek Afrika Yolculuğu Öncesi Adem Amca ile Vedalaştı
YAŞAM 3.09.2026 20:49:15 0

Yaren'in Vedası

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde, Yaren Leylek ile balıkçı Adem Yılmaz arasındaki yıllara dayanan dostluk, yeni bir göç mevsiminin daha sona ermesine tanıklık etti. Her sene olduğu gibi bu yıl da köye gelerek Adem Amca ile kurduğu sıcak bağ ile gönülleri fetheden Yaren, güneye doğru yola çıkmadan önce sevgili dostuyla vedalaştı.

Duygu Dolu Anlar

Sabahın erken saatlerinden itibaren yuvasında görülmesi beklenen Yaren Leylek, gün ilerledikçe Adem Yılmaz'ın yanına geldi ve kısa bir süre birlikte vakit geçirdikten sonra havalanarak güney istikametinde kanat çırptı. Bu vedalaşma sırasında yaşananlar, adeta bir vefa örneği olarak kameralara yansıdı. Adem Yılmaz, gökyüzüne süzülen Yaren'i kollarını iki yana açarak uğurlarken, köydeki diğer leyleklerin de göç hazırlıkları yaptığı ve kısa süre içinde bölgeden ayrıldığı gözlemlendi.

Uzun Yolculuk

Yaren Leylek'in, Afrika'ya ulaşmak üzere uzun ve meşakkatli bir yolculuğa çıktığı, kış mevsimini orada geçirdikten sonra gelecek yıl tekrar Eskikaraağaç'a dönmesinin beklendiği ifade edildi. Adem Amca'nın, Yaren'i son kez uğurladığı o anlar, izleyenlere "Dostlukta mesafe olmaz" sözünü bir kez daha hatırlattı.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    17475,31%-1,05
  • DOLAR

    48,43% 0,24
  • EURO

    56,31% -0,11
  • GRAM ALTIN

    6967,11% 0,26
  • Ç. ALTIN

    11040,76% 0,00
Reklam