Şerif Gürbaş

Tarih: 21.01.2014 16:06

AKTAŞ HERKESİ SEVİNDİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, partisi tarafından 3. kez aday gösterildi ve günlerdir süren heyecanlı bekleyiş nihayet sona erdi.

 

Öncelikli olarak partisi tarafından yeniden aday gösterilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a 30 Mart seçimlerinde başarılar diliyorum.

 

Yerel basını takip edenler hatırlayacaktır, Ak Parti’nin İnegöl Belediye Başkan adayına ilişkin 21 Ocak 2014 tarihine kadar birçok gazeteci, birbirinden farklı yorumlarda ve tahminlerde bulundular. Kimi gazeteciler ise bu süreçte sessizliği tercih etti.

 

Bu süreçte en çok yazı yazan ve fikir beyan eden ve tahminde bulunan gazeteci ben oldum diyebilirim.  Başkan Alinur Aktaş ile ilgili aykırı fikir ve yorumlarım, kimilerine rahatsızlık verse de, son ana kadar düşüncelerimi paylaşmaya devam ettim.

 

Tabi benim kaleme aldığım tüm yazılar, şahsımla irtibata geçen kişilerin, benimle paylaştığı bilgiler doğrultusunda şekillendi. Bu bilgiler ışığında kaleme aldığım yazılarda da, açık bir dille AK Parti Adayının Alinur Aktaş olmayacağı iddiasında bulundum. Hatta son ana kadar inancım da bu yönde idi.

 

Son karar mercii olan Ankara, adaylarla ilgili kendilerine ulaşan bilgiler doğrultusunda en yüksek oyun Alinur Aktaş ile geleceğine kanaat getirmiş olmalı ki, kendisini yeniden aday gösterdi.

 

Ak Parti’nin adayı açıklandıktan sonra gün içerisinde neler yaşandı derseniz. Açıkçası hiç ummadığım kadar telefon aldım. Herkes şaşkındı. Sanki ben karar mercimişim gibi benim yazdıklarımın dışında bir başkası aday olamazmış gibi şok içerisindeydiler.

 

Beni en çok şaşırtan ise Aktaş’ın yeniden adaylığına sosyal paylaşım sitelerinde inanılmaz bir sevincin olmasıydı. Hem Aktaş’ı sevenler, hem de muhalefet partililer, Aktaş’ın yeniden aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti çok açık bir şekilde ifade ediyorlardı mesaj ve yorumlarıyla.

 

Muhalefetin sevinç gösterilerine bakarsak eğer, dağ fare doğurmuştu. Muhalefete göre AK Parti artık çantada keklikti. Zira 10 yıllık belediye başkanı hakkında söyleyecek çok sözleri vardı.

 

Ama bu zamana kadar susan, pusan, sessiz kalan, nasıl olsa gazeteciler bizim yerimize yazıyor diyerek, günün keyfini süren muhalefetin, seçim sathında Aktaş aleyhine söyleyecekleri sözlerin ve ortaya atacakları iddiaların ne kadar inandırıcılığı olacak ki.  

Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —