Şerif Gürbaş


ANKARA DÜĞMEYE BASTI!

ANKARA DÜĞMEYE BASTI!


Bursa’da haftalık olarak yayınlanan Şehir Gazetesi, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başarısız gösterildiği anketin, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından yaptırıldığını ve anketi yayınlayan Bursa Hâkimiyet Gazetesi’nin, İnegöl’de yine Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından dağıttırıldığını iddia etmişti.

 

Dün bir dizi ziyaret için İnegöl’e gelen AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl’de bomba etkisi yapan anket iddialarıyla ilgili, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

 

Kızılcıklı, söz konusu anketle ilgili iddiayı internet üzerinden okuduğunu ve üzüldüğünü belirterek, “Farklı siyasi partilerde bile olmaması gereken bir hadisenin aynı partide yer alan insanlar arasında olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar siyasetin kötü ve çirkin tarafları. Siyasetin hizmet ve dedikodu tarafları var. Biraz kendisine saygısı olan insan, hizmetle meşgul olur. Hizmetini yapar, yarın öbür gün yerel yönetimle ilgili fikri sorulduğunda o da fikrini söyler. 2004 ve 2009’da bana sorulduğunda, Alinur beyin bu işi iyi yaptığını, başarıyla götürdüğünü ve halk tarafından sevildiğini söyledim. Hala aynı noktadayım. Ola ki, başka arkadaşların görüşleri farklı olabilir, bunlar zamanı gelince genel merkez zemininde söylenir. Bu şekilde haber olmak gerçekten üzücü. Arkadaşımızın düştüğü duruma da üzülüyorum, ama ne ekerseniz onu biçersiniz” dedi.

 

Kızılcıklı’nın anket iddialarını doğrular nitelikte yorumlaması ve Şahin ile ilgili sarf ettiği şok sözler, AK Parti’nin içerisindeki kavganın hangi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

 

Milletvekili Hüseyin Şahin’in, hakkındaki iddialara ne zaman ve nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

 

Bir başka konu ise, Hüseyin Şahin’in anketi yaptırdığını iddia eden haftalık Bursa Şehir Gazetesi’nin, dün İnegöl’ün merkez, belde ve köylerinde dağıttırıldığı iddiası.

 

Dünden beri, anketle ilgili belge ve görüntüleri Bursa Şehir Gazetesi’ne kimlerin verdiği ve binlerce Şehir Gazetesi’nin, İnegöl’de kimler tarafından dağıttırıldığı konuşulmaya başlandı.

 

Parti içi bu bel altı vuruşlar ve Bizans oyunları sadece taraflara değil, AK Partiye de büyük zarar vermekte.

 

Bu kavga eğer hız kesmeden devam ederse, kavga eden tüm taraflar genel başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aforoz edilebilir.

 

Zira iç ve dış siyasette zor günler geçiren bir genel başkanın, parti içinde yaşanan ve mide bulandıran hesaplaşmaları sineye çekeceğini ve kulak tıkayacağına ihtimal vermiyorum.

 

Kulağıma gelen bilgilere göre; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vasıtasıyla konudan haberdar olan Ankara’nın, yaşananlardan oldukça rahatsız olduğu ve ilk iş olarak parti içi disiplinsizlilerin önüne geçemeyen İlçe Başkanı Bülent Temelli’yi görevden alarak Şahin ve Aktaş’a gözdağı vereceği iddia ediliyor.