Şerif Gürbaş

Tarih: 09.01.2017 11:44

BEN OLSAM

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Belediyesi, 2016 yılı değerlendirme toplantısını Yalova´da gerçekleştirdi.  İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her yıl olduğu gibi bu yılda kendisine muhalif gördüğü medya temsilcilerini değerlendirme toplantısına davet etmedi. Yalova´nın en lüsk termal otelinde gerçekleşen toplantının tüm masrafları İnegöl belediyesi´nin kasasından çıkmasına rağmen, kendi kişisel egolarıyla hareket eden Başkan Aktaş´ı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Hoş toplantıya katılamasakta orada yapılan sunumlarda neler konuşulduğuna dair bilgiler elimize ulaştı.

Daire müdürlerinin sunumlarına baktığımızda, İnegöl Belediyesi´nin yıl içerisinde yaptığı hizmetleri bir kez daha farklı bir ortamda kamuoyu ile paylaştığını görüyoruz.  İlçe halkının yıl boyunca gazetelerde okuduğu tüm çalışmalar burada tekraren dile getirilmiş hepsi bu.

Belediye Başlanı Alinur Aktaş ise, sadece ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan söz etmiş, birlik ve beraberliğe vurgu yapmaya çalışmış. Ama İnegöl´deki kırgınlıklara, ayrılıklara ve küslüklere hiç değinmemiş.

Konuşmasında iktidarın ve muhafetin birlikteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ama, İnegöl´de kendi egoları yüzünden kırdığı muhalif siyasileri, gazetecileri ve işadamlarını hiç anmamış.

Evet, 13 yıldır İnegöl´ü yöneten Sayın Alinur Aktaş, görev süren 2019 yılında dolacak. Partinin 3 dönem kuralı gereği bir daha belediye başkanı olamayacaksın Siyasi hayatına nasıl devam edeceğine dair herhangi bir bulgu yok. Bir ara büyükşehir belediye başkan adaylığına dair özentin vardı. Ancak son dönemde fethi vacip sahte hesabıyla hakkında birçok iddia ortaya atıldı.  Tabi iddiaları ortaya atan şahsiyetin cibiliyetini bilinmediği için iddialar çok fazla dikkate alınmadı, dersem inanma. Zira iddialar, İnegöl´de en az 100 bin insanın beynine yerleşti.

Şuan güçlü bir iktidarın belediye başkanı olduğundan ve ülkemizin içerisinde bulunduğu bu kaotik ortamda, birlik ve beraberliğie ihtiyaç duyulduğundan, ortaya atılan iddiaları hiçbir basın kuruluşu haberleştirmedi, hiçbir gazeteci kaleme almadı. Bu senin için büyük bir nimet. Kıymetini bil.

Ancak, egoların, kinin ve öfken, hedef aldığın bir takım insanların maddi manevi canını yakmaya devam ederse, son iki yılın ve sonrası hüsranla sonuçlanabilir.  Şayet geride hoş bir sada bırakmak istiyorsan, duygusallığı ve kibiri bırak tüm kırdığın insanların gönlü al.

Ben senin yerine olsam;

Başta Milletvekili Hüseyin Şahin olmak üzere herkesle aramı bulmaya çalışırdım. Özellikle Fethi Vacip olayında şüphe üzerine karakola çektirdiğin tüm işadamlarından özür diler, onların gönüllerini alırdım.

İnegöl´de hizmetlere eleştiri getiren medya temsicllerininde iyi niyetle ilçeye hizmet vermeye çalışan insanlar olduğuna kanaat getirir, onlara beslediğim kini öfkeyi bir tarafa bırakır,  yeniden uzlaşmanın yollarını arardım.

Belediye sarayı gibi İnegöl´ün önceliği olmayan bir projeyi rafa kaldırır, tüm enerjimi mobilyacıların büyük umutla beklediği fuar merkezinin yapılmasına harcardım.

İnegöl´de ki tüm bozuk yollarını görev sürem dolmadan asfaltlar, giderayak pırıl pırıl bir ilçe bırakırdım.

Pazartesi, Cumartesi ve Mesudiye pazarlarında yazın sıcakta,  kışın soğukta tezgah açan pazarcılara kapalı pazaryerleri yapar, onların hayır dualarını alırdım.

Çarşıda uyguladığın kaldırım işgalleri nedeniyle sana öfke duyan esnafı ziyaret eder, gönüllerini alır, helalleşirdim.

En az 3 ayda bir tüm muhalafet ilçe başkanlarıyla toplantılar düzenler, onların görüşlerini dinler ve uygulamaları o çerçevede hayata geçirirdim.

Hülasa, 13 yılda kırdığım tüm gönülleri, yeniden inşaaya çalışırdım.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —