Mehmet Kurşunoğlu


İnegölspor'un en iyi transferi!

...


Dünya'da ve ülkemizde en çok sevilen spor hiç şüphesiz futbol. 90'lı yıllara kadar forma aşkının ve amatör ruhun hakim olduğu futbol son 25 yıldır, özellikle de bahis oyunlarının yaygınlaşmasıyla adeta bir sektör haline geldi.
Milyon dolarların yetersiz kaldığı futbol sektöründe bir çok profesyonel kulüp mali darboğazın içerisinde girmiş ve çıkış yolları aramakta. Özelikle Anadolu kulüpleri yerel dinamiklerle mütevazi bütçelerle ayakta durmakta.


Bu durum şehrimizin gözbebeği olan İnegölspor içinde geçerli. Her yıl taşın altına elini koyu bordo beyazlı renklere sahip çıkan işadamları devasa artan maliyetleri karşılamak için büyük özveri göstermekte ve taşıma su ile futbol değirmeni döndürmeye çalışmakta... Hal böyle olunca hem yöneticiler yoruluyor hem şehir yoruluyor...


Uzun yıllar yetiştirdiği oyuncuları satarak ayakta duran İnegölspor'unda diğer Anadolu kulüplerinin aslında yapması gereken özüne dönmek. Yani plan ve program içerisinde uzun vadede başarılı olmak ve mali disiplinin sağlayıp emin adımlarla yoluna devam etmek için alt yapılarına yönelmek ve gelecek vaat eden oyuncuları profesyonel takıma kazandırmak ve akabinde üst liglere satmak. Bu işi aslında başarmış bir klüp olan İnegölsporumuzun elinde şimdi çok değerli bir hoca var. Sezon başında takıma kazandırılan ve İnegölspor oyuncu izleme birim direktörü A takım antrenörü olarak göreve getirilen Fahri Yaman. 


Peki Fahri Yaman kimdir?
Fahri Yaman 1982 de İnegölspor alt yapısında göreve başladı. Sırasıyla Gençlergücü, Karadeniz Güvenspor'da amatör olarak futbol oynadı. Konya Selçuk Beden Eğitimi spor Yüksek okulu kazanarak, Beden egitimi öğretmeni oldu.  İstanbula tayinin çıkması dolayısıyla, görev yaptığı okulunda, çeşitli branşlarda yüksek derce yaparak Altınorduspor kulubünün radarına girdi ve 7 yıl bu kulubün oyuncu izleme birimi direktörlüğünü yaparak çeşitli başarılar elde etti. Tayinin İnegöl Atatürk İlköğretim okuluna çıkmasından dolayı İnegöl'e yerleşti. Bundan böyle Türk futboluna oyuncu yetişmek için İnegölspor'da görev yapacak. Fahri Yaman evli olup iki cocuk sahibidir.


Rüştünü uzun yllar görev yaptığı Altınprduspor kulübünde ispatlamış olan Fahri Yaman, alt yapıdan önce İnegölspor'a, ardından Türk futboluna kazandıracağı futbolcularla İnegölspor'un yeniden o eski günlerine dönmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum.


Tabi başta İnegölspor yönetimlerinin ve taraftarlarının uzun soluklu bu süreçte sabırlı olması gerekiyor. İnegölspor'unda diğer Anadolu kulüplerininde kurtuluşu herkesin üzerinde mutabık kalacağı altyapıya yani özüne dönmesinden geçiyor. Umarım özüne dönme konusunda gereken sabrı gösterir ve arzu ettiğimiz üst liglere doğru tırmanıza geçeriz.