M.Kurşunoğlu

Tarih: 04.12.2018 11:23

ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK

Facebook Twitter Linked-in

Sezona şampiyonluk, ilk devreyi de playoffa en yakın bir sıralamada bitirmeyi hedefleyen İnegölspor, 15. hafta deplasmanın da, şimdiye kadar oynadığı hiçbir maçında yenemediği Sancaktepespor ile karşılaştı.

İnegölspor´un puan sıralaması durumunda rakipleri olan Hacettepespor ve Niğde Belediyespor maçlarını Cumartesi oynamış ve ikisi de mağlup olmuşlardı. İnegölspor´un puan cetvelinde yükselebilmesi için Sancaktepespor maçı mutlak kazanılması gereken bir maçtı. Sezona iyi başlayan ev sahibi Sancaktepespor geçen hafta lig 15´incisi Ankara Demirspor ile deplasmanda berabere kalmış, bizde evimizde Gümüşhanespor´a 2 puan vermiştik. Teknik direktör Fatih Akyel, geldiğinden bu yana her hafta ayrı bir 11 çıkartarak bir türlü ideal 11´i bulmuş değil, bu haftada ilk 11´de Ahmet Hakan´ın yerine, Yaşar Çetin´i oynatarak hala bu arayışlar içindeyken, benimde kendisine acizane bir kaç tavsiyem olacak.  Kaleci Şener ve Gökhan Kurumuş´un istikrarsızlıklarına, Volkan Altınsoy´un orta sahadan kaleye dönük pas yapmasına, Emirhan Aydoğan´ın haftalardır süren formsuzluğuna, Okan Deniz´in bu kadar çok top kayıplarına çare aramasıdır.

        İnegölspor maça 4-2-4 düzeninde çıktı. Kalede Şener Özcan, geri dörtlüde Orhan Evci - Gökhan Kurumuş - Volkan Altınsoy - Yasin Görkem, orta ikili Serhat Mermer - Taner Yalçın, ileri dörtlü Okan Deniz - Emirhan Aydoğan - Yaşar Çetin - Osman Torun 11 ile başlayan temsilcimiz, oyunda ilk köşe vuruşunu yapan taraftı. Maçın başında İnegölspor´un rakibine oranla daha diri ve topa daha fazla hakim olması gözden kaçmadı. İlk dakikaları bir orta saha mücadelesi ve karşılıklı ataklarla geçerken, Sancaktepe´nin duran toplardan bir kaç pozisyonu vardı. Dakikalar 43. gösterirken Taner Yalçın´ın sol taraftan yaptığı ortaya Yaşar Çetin´in yükselerek Sancaktepespor kalesine vurduğu kafa topu kaleci Emre´nin üzerinden ağlarla buluşunca temsilcimiz devreyi 0-1 önde kapadı.

        2. devre tam istediğimiz gibi başladı. 49. Dakika da sahneye Osman Torun çıktı. Orta sahadan Serhat Mermer´in derinlemesine attığı topu uzun koşu yapıp yakalayan ve topu Sancaktepe filelerine gönderen Osman Torun durumu 0-2 getirerek İnegölspor´u zorlu deplasmanda rahatlattı derken; Maçın 66. dakikasında Yaşar Çetin ceza sahamızın içinde eline çarpan topu penaltı olarak değerlendiren orta hakem Direnç Tonusoğlu, Sancaktepespor´dan Timur Kosavalı´nın penaltı atışını gole çevirmesiyle skor 1-2 geldi. İşte ne olduysa bu dakikalar dan sonra oldu. Orta hakem Direnç Tonusoğlu bütün avantajları Sancaktepespor adına sağlarken, maçın uzatma dakikalarında olmayacak bir pozisyonda olmayacak bir penaltı yarattı. Timur Kosovalı 90+3´te Sancaktepespor lehine skorun 2-2´ye gelmesini sağladı. Ama hakemin bu kararı da İnegölspor´lu futbolcuları durdurmaya yetmedi, hiç kimsenin anlayamadığı hatta orta hakemin bile farkında varamadığı dakikaların 90+8 gösterdiği saatlerde kullandığımız, ilk korneri bizim attığımız gibi, son attığımız kornerde de günün başarılı isim Yasin Görkem´in sessizce topu Sancaktepe filelerine gönderdi ve santrası olmayan bir golle İnegölspor hayatında ilk defa hem de kendi sahasında Sancaktepespor´u 2-3 mağlup etti. Bu hafta Pazar günü içeride oynayacağımız Eyüpspor ve haftaya deplasman´da oynayacağımız Ankara Demirspor karşılaşmalarında alınacak 6 puan 2. yarı için İnegölspor´un stratejisini belirlemesi açısından çok iyi olacağı kanaatindeyim.                                                                                                                                                                                                                          SAYGILARIMLA


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —